Szijjártó kapta meg azt a díszpolgári címet, amit egy fideszes képviselő Borkainak szánt volna Győrben

A külügyminiszter erre a díjra „elvárásként” tekint.

„Amíg mások meglepődnek a sikereinken, mi már a jövőt tervezzük, hiszen számunkra szívügyünk Győr” – ezt írta ki a Facebookra Szijjártó Péter, miután márcus 15-én átvette a dunántúli város díszpolgári címét.

Ahogy arról korábban a hvg.hu beszámolt, a kitüntetésre a győri születésű külügyminisztert Dézsi Csaba András polgármester terjesztette fel.

Idén felmerült az is lehetőségként, hogy a horvátországi szextúrába belebukott egykori győri polgármester kapja meg ezt a díjat. Hajtó Péter fideszes közgyűlési képviselő ugyanis Borkai Zsoltot jelölte Győr díszpolgárának.

Az exvárosvezető azt nyilatkozta, megtisztelőnek tartja a jelölést, büszke rá. „Ha nagyképűen is hangzik, azt gondolom, már csak olimpiai bajnokként is megérdemlem a díszpolgári címet” – fogalmazott.

Végül azonban a februári zárt közgyűlési ülésen, ahol a képviselőtestület szavazott a győztesről, már nem merült fel opcióként Borkai, és a képviselők három ellenszavazat mellett – ennyi ellenzéki jelölt van a testületben – szavazták meg Szijjártó Péter díszpolgári címét.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230315_Szijjarto_Peter_lett_Gyor_diszpolgara_Borkai_Zsoltot_is_jeloltek_de_hiaba

Részvény: