Súlyos vád a volt pakisztáni elnökkel szemben

Terrorizmussal vádolja Imran Khan korábbi elnököt a pakisztáni ügyészség. Azután emeltek vádat ellene, hogy a hétvégén egy iszlámábádi tüntetésen perrel fenyegette a rendőrséget és egy bírónőt, aki elítélte az egyik tanácsadóját.

Imran Khant 2018-ban választották Pakisztán elnökévé, ellenfelei szerint a hadsereg segítségével. Idén áprilisban elvesztette az ellene indított bizalmi szavazást, ezért le kellett mondania. Lemondása óta többször próbálta meg visszaszerezni a hatalmat, amivel további politikai feszültséget szított – írja az Euronews.

A pakisztáni ügyészség előzetes letartóztatás nélkül is vádat emelhet. Ha elítélik, Khan akár több éves börtönbüntetést kaphat.

Khan egyelőre nem nyilatkozott az ellene emelt vádról, pártja azonban olyan videókat töltött fel, ahol Khan-szimpatizánsok százai állják körbe az egykori elnök házát, azért, hogy megakadályozzák a rendőri intézkedést. A rendőrök még hétfőn sem tudták letartóztatni Khant.

A korábbi elnök ügyvédje, Babar Awan kérelmet nyújtott be az iszlámábádi legfelsőbb bírósághoz, hogy óvadék ellenében hagyják szabadlábon védekezni.

Forrás:https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/pakisztan-terrorizmus-vad-elnok.758356.html

#pakisztán #terrorelhárítás #terrorizmus #vádemelés #elnök

Részvény: