Stoltenberg: teljesítenünk kell azt, amit ígértünk

Brüsszelben üléseznek szerdán a NATO védelmi miniszterei, ahol az Ukranának nyújtandó újabb támogatások kerülnek ismét a fókuszba – írja szintén a Guardian. Ennek kapcsán szólalt fel a katonai szövetség főtitkára, Jens Stoltenberg, aki felszólította a szövetség tagjait, hogy fokozzák a lőszergyártást Ukrajna számára, mert nem úgy néz ki, hogy hamarosan békét kötnének a felek.

Ukrajna elnöke, Volodomir Zelenszkij korábban harci repülőket kért a nyugati szövetségeseitől, de Stoltenberg szerint – bár napirenden van a kérdés – jelenleg nem ez a legsürgősebb ügy. Hanem az, hogy a Nyugat teljesítse azt, amit eddig megígért, így küldjön páncélozott járműveket, harckocsikat, lőszert, valamint biztosítson kiképzést az Ukrajnát védő katonáknak.

A NATO-vezért szerint ezzel együtt a legfontosabb most a gyorsaság, utalva ezzel Zelenszkij korábbi szavaira is. Az ukrán elnök korábban azt pedzegette, hogy Moszkva minél előbb el akarja indítani újabb offenzíváját, így készen kell állniuk.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/02/15/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-putyin-moszkva/#stoltenberg-teljesitenunk-kell-azt-amit-igertunk

Részvény: