Soros György szerint az orosz vereség az orosz birodalom végét jelentené

Az alapítványairól is ismert magyar származású milliárdos már a háború utáni új világrendről beszélt, ahogy Soros György azt is elárulta, hogy meddig húzódhatnak az Ukrajnának biztosított amerikai támogatások határai.

A magyar származású milliárdos üzletember, Soros György szerint amennyiben Oroszország vereséget szenved az Ukrajna ellen indított háborújában, az egyúttal az általa „orosz birodalomnak” nevezett ország felbomlását jelentené.

Ennek pedig Soros György szerint kifejezetten örülnének a volt szovjet tagállamok – jelentette ki a Reuters beszámolója szerint a milliárdos egy csütörtöki rendezvényen.

Soros György arról is beszélt, hogy szerinte az Egyesült Államok továbbra is Ukrajna oldalán áll, és támogatja az Oroszország által megtámadott országot, ám Joe Biden azt is világossá tette: vannak ebben bizonyos határok, a harmadik világháború elkerülése mindenkinek az érdeke.

Az alapítványairól is ismert üzletember azt is kifejtette, hogy meglátása szerint az orosz hadsereg rosszul felszerelt, továbbá demoralizált.

A volt szovjet tagállamok pedig különösen alig várják, hogy Oroszország elbukjon Ukrajnában, hogy végre megerősíthessék az Oroszországtól való függetlenségüket. Egy ukrán győzelem tehát az orosz birodalom felbomlását eredményezné, így Oroszország többé nem jelentene veszélyt Európára és a világra nézve
– jelentette ki Soros György.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/soros-gyorgy-haboru-oroszorszag-usa-joe-biden-ukrajna.767565.html

Részvény: