Scholz: tekintettel kell lenni az orosz földgáztól függő uniós tagállamokra

A földgázpiacot érintő európai uniós szabályozás kialakításában tekintettel kell lenni az orosz szállításoktól nagyban függő tagállamok helyzetére – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár pénteken Berlinben.

Olaf Scholz az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel folytatott megbeszélése után kettejük közös tájékoztatóján arra a kérdésre, mennyire tartanak attól, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök teljesen leállítja a földgázszállításokat, ha az EU felső határt vezet be a gáz árára, elmondta, nagyon figyelmesen meg kell hallgatni, hogy mit mondanak az ilyen javaslatokra az orosz szállításoktól erősen függő tagállamok.

Németország sok más országgal együtt ki is állt azért, hogy a földgázt ne érintsék az Oroszországgal szemben az Ukrajna elleni háborúja miatt elrendelt büntetőintézkedések.

Nincsenek is ilyen szankciók, a nehézségeket egyedül az okozza, hogy Vlagyimir Putyin visszafogta a szállításokat, nyilvánvalóan azért, hogy gyengítse vagy destabilizálja az európai demokráciákat

– húzta alá Olaf Scholz.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/09/09/orosz-ukran-haboru-elo-percrol-percre-visszafoglaltak-egy-fontos-varost-az-ukranok/#scholz-tekintettel-kell-lenni-az-orosz-foldgaztol-fuggo-unios-tagallamokra

Részvény: