Sampon- és tusfürdőgyárat épít egy gigacég Ukrajnában

Nagyon bízik a jövőben az Unilever: Kijev mellett épít új üzemet. A 20 millió eurós beruházással megduplázza ukrajnai dolgozóinak számát.

Az Ukrajna Kijev régiójában megvalósuló beruházás célja, hogy támogassa a vállalat növekvő ukrajnai üzletágait, illetve demonstrálja hosszú távú elkötelezettségét az ország iránt. Az építkezés idén kezdődik, a gyár várhatóan 2024-ben nyitja meg kapuit.

A cég Ukrajnában több mint 100 főt foglalkoztat.

Elsődleges az ukrán piac, később exportálnak is
Az új gyártóközpontban más márkák mellett Dove, Axe, TRESemmé és Clear szépségápolási termékek, köztük samponok és tusfürdők készülnek majd, elsősorban az ukrán piacra, de a jövőben más európai országokba is exportálhatják a termékeket.

Az ukrajnai háború kitörése óta az Unilever kiemelt figyelmet fordít ukrán munkavállalói és családjuk biztonságára.

A vállalat több mint 15 millió euró támogatással és alapvető Unilever termékek adományozásával járult hozzá a humanitárius segélyezési kezdeményezésekhez.

A vállalat ezt követően is folytatja a humanitárius segélyezést.

A londoni székhelyű cég februárban arról számolt be, hogy árbevétele a tavaly 9,2 százalékkal 60,1 milliárd euróra bővült, 11,3 százalékos áremelkedés és 2,1 százalékos volumencsökkenés mellett. A vállalat éves nyeresége 2022 egészében 8,269 milliárd euró volt, 24,9 százalékkal több az előző évben elért 6,621 milliárd eurónál.

Forrás:https://www.napi.hu/nemzetkozi-vallalatok/ukrajna-unilever-gyarepites-munkahely-haboru.768768.html

Részvény: