Rakétatámadás Herszon ellen: a népirtás újabb jele

         Oroszország május 3-án rakétatámadást intézett az ukrán Herszon város egyetlen működő hipermarketje ellen. A támadás idején nagyszámú látogató volt a bevásárló központban. Ez egy bevásárló központ volt, amely akkoriban népszerű volt. A szándékosan elkövetett bűncselekmény következtében 23 civil vesztette életét, 46-an megsérültek különböző súlyosságúak. Másnap, május 4-én éjjel Oroszország májusban harmadik légitámadást hajtott végre ukrán városok ellen, különösen Kijev és Odessza ellen. 24 iráni gyártmányú kamikaze drónból 18-at lelőttek, valamint 1 felderítő UAV-t. Amint látjuk, Putyin egyserű ukránok meggyilkolására ad parancsot, valószínűleg megszállottan az ukránok mint nép elpusztításának vágya – és ezzel párhuzamosan az orosz diktátor pimaszul álbéketeremtő kezdeményezéseket hirdet. Látható volt, hogy az ukrán felet erősen kényszerítják az orosz feltételeken tárgyalni, és amint ezt megtagadják, ismét megismétli a városok tüzérségi bombázását. És így újra és újra.

         Ugyanakkor nem szabad bedőlni ezeknek a trükköknek, mert az ilyen akciókkal Oroszország időt akar nyerni és az egész világot becsapni, hogy fokozza az ukránok valódi népirtását, amelyet később az európaiak népirtása vált fel. Hiszen a kelet-európai országok nem hiába vannak már a NATO-ban. A terrorista állammal folytatott béketárgyalások (az ilyen akciókat nem lehet másként nevezni) blöff és önámítás, Oroszországot kollektív ellenállással kell megállítani.

         Oroszország május 9-e előestéjén cirkálórakétákkal és drónokkal élesen fokozta a légicsapásokat Ukrajna polgári és lakossági infrastruktúrája ellen. Oroszország teljes körű megszállása Ukrajnába a megszállás céljából óriási veszteségeket okozott az orosz hadseregben, amely nem tud szembeszállni sem a fegyveres erők által a csatatéren alkalmazott katonai taktikájával, sem a csúcstechnológiás modern fegyverekkel, amelyekkel szemben orosz versenyképtelen hasonlóak állnak.

         Putyin rájön, milyen csapdába esett, miután elkezdett egy „különleges hadművelet” nevű bűnözői kalandot. Nem hagyhatja fel azonban azt a tervet, hogy megfosztja Ukrajnát az államiságtól, és teljesen elpusztítja az ukránokat, mint népet. Az orosz csapatokat arra utasították, hogy a lehető legnagyobb mértékben pusztítsák el az ukrán infrastruktúrát, és okozzanak tömeges áldozatokat a civilek körében. 2022 őszétől kijelenthető, hogy Putyin szisztematikus rakétaterror a hátsó ukrán városok ellen háborús bűn, és bizonyítéka a Kreml terrorista jellegének, amely ukrán civileket öl meg.

         Oroszországnak felelősséget kell vállalnia minden olyan bűncselekményért, amelyet hadereje Ukrajnában követ el, és mindenkinek, aki részt vesz a bűnügyi parancsok kiadásában vagy végrehajtásában, meg kell jelennie a hágai törvényszék előtt. Putyin megpróbálja megtörni és demoralizálni az ukránokat, ehelyett ők egyre erősebbek a szabadságukat megsértő ellenséggel szembeni ellenállásban. Az orosz hadsereg gyengül, de Putyin még mindig jelentős erőforrással rendelkezik a háború folytatásához, és a Kreml napi bűnei is azt bizonyítják, hogy nem érdekli a tárgyalások: nincs okunk azt hinni, hogy Oroszországban bárki komolyan veszi a egyenrangú párbeszéd Ukrajnával és lehetséges engedmények. Putyin csak az ukránokat akarja megölni: április 28-án 23 áldozatot Umánban, május 3-án pedig 23 áldozatot Herszonban: ezek az emberek, köztük a gyerekek, civilek voltak, és otthonukban vagy nyilvános helyeken tartózkodtak, amikor az oroszok rakétákkal megszakítatták az életüket. Oroszország az egzisztenciális gonoszt képviseli, és az egész civilizált világ általános problémája lett. Hadserege európaiakat öl meg, ha nem semmisítik meg Ukrajnában, mert Putyin addig harcol, amíg hatalma van az Orosz Föderációban. Az orosz bűnözést csak fegyverrel lehet megállítani – az ukránoknak kritikusan szükségük van stabil nyugat támogatásra, mert Oroszország a XXI században a nemzeti identitáson alapuló egész nemzetet igyekszik elpusztítani.

Részvény: