Rakétatalálat ért egy olajszállító hajót a Vörös-tengeren

A panamai hajót a jemeni síita húszi lázadók által birtokolt Mukha kikötőváros közelében érte a támadás.

Az Ambrey brit tengerészeti biztonsági cég közleménye szerint egy panamai lobogó alatt közlekedő nyersolajszállító tartályhajót érte a rakétatalálat Mukhától körülbelül 10 tengeri mérföldre délnyugatra, A hajón tűz ütött ki. Más részletet egyelőre nem tudni.

Előzőleg az Egyesült Királyság tengerhajózási biztonsági információs szolgálata (UKMTO) szombaton arról számolt be, hogy bejelentés érkezett egy hajóról, amely “kisebb sérülést szenvedett, miután ismeretlen tárggyal ütközött” a Vörös-tengeren, 75 tengeri mérföldre északnyugatra a jemeni Hodeida kikötővárostól. A hajó és a legénység biztonságban van, és folytatja útját a célkikötő felé – jegyezte meg UKMTO, amely nem közölt közelebbit a hajóról.

A húszik tavaly november óta mintegy ötven hajót támadtak meg, egyet eltérítettek, egyet pedig elsüllyesztettek. A támadások azonban egyre ritkábbak az Egyesült Államok válaszcsapásai, valamint a térségben közlekedő kereskedőhajók számának csökkenése miatt, miután sok vállalat inkább körbehajózza Afrikát, annak ellenére, hogy ez sokkal költségesebb és időigényesebb is.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20240518_raketatalalat-ert-egy-olajszallito-hajot-a-voros-tengeren

Részvény: