Putyin újabb fenyegetései Nyugatnak, de most szövetségesei segítségével

         Az Orosz Föderáció különböző régióiban több mint 30 helyszínen zajló „Hadsereg-2022” fórum – Oroszország legnagyobb szakosodott rendezvénye – megnyitóján Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy Oroszország kész felajánlani szövetségeseinek és partnereinek modern fegyvertípusokat: a kézi lőfegyverektől a páncélozott járművekig és a tüzérségig, a harci repülőgépekig és a drónokig. A katonai téren a „legnagyobb” szövetségesek a KNDK és Irán. És mindez annak ellenére, hogy a Nyugat figyelmezteti és megakadályozza, hogy ezeknek az országoknak fegyvert szállítsanak, amelyek rendkívüli veszélyt jelentenek a világbékének.

         Vlagyimir Putyin orosz elnök „ijesztő figyelmeztetést adott ki a Nyugatnak”, kijelentve, hogy Moszkva kész modern fegyverekkel ellátni szövetségeseit – áll a Daily Express cikkében. Moszkva nem hagyja meg a lehetőséget, hogy továbbra is fegyverekkel töltse fel a „szürke zónákat”, amelyek a fent leírt országok vannak. A Kreml akcióinak célja az amúgy is ingatag helyzet destabilizálása az egész bolygón. Az Oroszország Ukrajna területén, azaz Európa közepén aktív akciókat végrehajtva nem hagy lehetőséget a Nyugat manipulálására, hogy bármelyik fél részéről provokatív akciókat kövessen el.

         A Nyugat viszont már arra a véleményre juthat, hogy Putyin szavai provokáció és az „új hidegháború” újabb fejleményei voltak. Érdemes azonban emlékezni arra, hogy az orosz elnöknek éles kijelentései nagyon gyakran a megfélemlítést célozzák, és legfeljebb további provokációk talaját szolgálják, amelyek több mint 20 éve szerves részét képezik diktatórikus uralmának.

         A „Hadsereg-2022” fórum maga is egy „fegyverzörgés” az egész világközösséggel szemben, amely lélegzetvisszafojtva figyeli az orosz-ukrán háború eseményeit. A geopolitika befolyásolásának megközelítése az erő oldaláról és személyének álkonszolidációja, mint a világ fő „katonája” – erre vezet Vlagyimir Putyin retorikája.

         Az Oroszország amelyet egyes országok a terrorizmus állami támogatójaként ismernek el, egyáltalán nem tesz lépéseket a fennálló konfliktusok enyhítésére, amelyekben egyértelműen nyomon követhető a Kreml fellépése. Putyinnak erre nincs szüksége – a világ számos „szürke zóna” jelenléte, amelyek tele vannak orosz fegyverekkel, negatív hatással lesz a békés geopolitikai folyamatokra, ami csak „segít” Oroszországnak. A Kreml nagyszabású fegyverzettel, köztük nukleáris fegyverekkel rendelkezik, „e világ hatalmának” szerepét tölti be.

         A nyugat összes országának és a világ más részeinek, amelyek a béke megőrzését és a bolygó egyszerű polgárai millióinak életét mentik, egyesülniük kell, és folytatniuk kell az elszigetelődési politikát, amelyet az Európai Unió már elkezdett megvalósítani. Rámutatva az orosz nép, vagyis a „test szerveinek” valódi kollektív felelősségére, befolyásolni lehet a Kreml hatalmát – vagyis egy területileg nagy, de lelkileg és erkölcsileg szegény test „fejét”.

#KNDK #fenyegetesei_Nyugat #Putin #Hadsereg_2022

Részvény: