Putyin szerint Nyugaton tévednek, ha azt hiszik, Moszkva soha nem vetne be atomfegyvert

„Nagyon komoly problémákhoz vezethez” – ezekkel a szavakkal kommentálta Vlagyimir Putyin külföldi újságíróknak azokat a fejleményeket, hogy több nyugati ország is áldását adja arra, hogy az ukránok nyugati fegyverekkel támadjanak Oroszországon belüli célpontokat. Az orosz elnök erről a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon beszélt.

Putyin a BBC szerint azt fejtegette, hogy ha egyes nyugati országok megtehetik azt, hogy olyan fegyvereket szállítanak egy Oroszországhoz közeli szövetségesüknek, amelyekkel akár orosz területeket is megtámadhatnak, akkor Moszkva is megteheti azt, hogy fegyvert szállítson egy másik országba, ahonnan már meg lehet támadni a Nyuatot. Nem mondta konkrétan, hogy melyik országokra gondol egyik és másik oldalon, az ugyanakkor igaz, hogy az Egyesült Államok nemrég zöld utat adott Ukrajnának, hogy Oroszországon belüli célpontokat támadjon bizonyos fegyverekkel.

Az orosz elnök azt is leszögezte Szentpéterváron, hogy a Nyugat téved, amikor azt gondolja, hogy Moszkva soha nem vetne be atomfegyvert.

A Nyugat valamiért azt hiszi, hogy Oroszország soha nem fog ilyet használni. De van egy nukleáris doktrínánk, nézzék meg, mit mond. Ha valakinek a cselekedetei fenyegetik a szuverenitásunkat és a területi integritásunkat, akkor lehetségesnek tartjuk, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközt bevessünk. Ezt nem szabad félvállról venni

– jelentette ki, hozzátéve ugyanakkor, hogy Oroszország nem akarja megtámadni a NATO-t, szerinte hülyeségeket beszél, aki ezt feltételezi.

A szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon csütörtökön Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is tiszteletét teszi, aki csütörtök reggel már útnak is indult.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/06/06/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-junius-6-csutortok/#putyin-szerint-nyugaton-tevednek-ha-azt-hiszik-moszkva-soha-nem-vetne-be-atomfegyvert

Részvény: