Putyin szerint a legveszélyesebb évtized jön a második világháború óta

Vlagyimir Putyin csütörtökön nagy ívű beszédet tartott a Valdai fórum elnevezésű vitafórumon. Az orosz elnök itt fejtette ki, hogy a világ szerinte „valószínűleg a legveszélyesebb” évtized előtt áll a második világháború vége óta.

Beszédében az orosz vezető ismét igazolni igyekezett igazolni Oroszország Ukrajna elleni invázióját. Putyin emellett arról panaszkodott, hogy a Nyugat atomfegyverek emlegetésével igyekszik kikényszeríteni, hogy szövetségei hátat fordítsanak Moszkvának.

A hét elején a NATO elítélte azokat a megalapozatlan orosz állításokat, amelyek szerint Ukrajna „piszkos bombát” – azaz hagyományos, radioaktív anyagokkal megtűzdelt robbanóanyagot – használatára készülne.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára kijelentette, hogy a védelmi szövetség tagjai „visszautasítják ezt az állítást”, amelyet így „Oroszország nem használhat ürügyként az eszkalációra”

Soha nem állítottuk, Oroszország esetleges atomfegyver használatát kezdeményezné. Csak utalásokkal reagáltunk a nyugati országok vezetőinek megjegyzéseire

– magyarázta Putyin a hallgatósága előtt.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/10/28/orosz-ukran-haboru-putyin-zelenszkij-herszon-elo-percrol-percre/#putyin-szerint-a-legveszelyesebb-evtized-jon-a-masodik-vilaghaboru-ota

Részvény: