Putyin felvázolt egy lehetséges utat a háború lezárásához

Az orosz elnök szerint a „különleges katonai művelet” a terv szerint halad.

Vlagyimir Putyin pénteki biskeki sajtótájékoztatójának volt egy olyan része is, ahol nagy vonalakban és homályosan ugyan, de az orosz elnök felvetette az Ukrajna ellen indított háborút lezáró megállapodás lehetőségét. „Igen, a megállapodás folyamata valószínűleg nehéz lesz és eltart egy ideig. De így vagy úgy, a folyamat minden résztvevőjének egyet kell értenie a helyszínen kialakuló realitásokkal” – fogalmazott Putyin Biskekben.

A Kirgizisztánban tartott sajtótájékoztatón Putyin kitartott amellett, hogy a „különleges katonai művelet” a tervek szerint halad.

Néhány nappal korábban ugyanakkor egy elhúzódó ukrajnai háborúra készítette fel az oroszokat. A háború már így is elhúzódik ahhoz képest, hogy az orosz parancsnokok eredetileg azzal számoltak, hogy csak néhány hétig fog tartani. Most tizedik hónapja tart, és Oroszországnak több hónapja veszteségeket kell elkönyvelnie.

Néhány nappal ezelőtt Putyin pezsgőnek látszó itallal a kezében élcelődött azon, hogy az orosz csapatok az ukrán polgári infrastruktúra ellen indítottak támadásokat a sötétség és a tél beálltával.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20221210_Valgyimir_Putyin_orosz_ukran_haboru_megallapodas_lehetosege

Részvény: