Paks új, ellenzéki polgármestere szerint szükség van Paks 2-re, csak a város nincs felkészülve rá

A város jövőjét jelenti a Paks 2 beruházás, de állami támogatás kell ahhoz, hogy több ezer ember fogadására készen álljon minden – mondta Heringes Anita.

„A Paks 2 beruházás a város jövőjét jelenti” – nyilatkozta az RTL-nek Heringes Anita, a város leendő polgármestere. Őt korábban az MSZP parlamenti képviselőjeként ismerhettük, 2018 után viszont a helyi politikát választotta, most a Paksi Deák Ferenc Egyesület jelöltjeként győzött. Pakson 1994 után most nyert először nem jobboldali jelölt – a helyi civil szervezet nem csak a polgármesteri posztot szerezte meg, hanem nagyon kényelmes közgyűlési többséget is.

Mint elmondta, az atomerőmű bővítésének fontos szerepe van abban, hogy a város színvonalát emelni tudják, a paksiak nagyon sok előnyét élvezték annak, hogy náluk van az erőmű. Azonban szerinte a város egyelőre nincs felkészülve az újabb fejlesztésre, pedig a Paks 2 beruházás épp most kapcsol gyorsabb fokozatra. Több ezer ember fog érkezni, az ő ellátásukra, lakhatásukra még nincsenek felkészülve, az egészségügyi rendszer leépült, és óvodai, bölcsődei férőhelyből is több kell, de az úthálózat javítására is szükség lesz – sorolta.

Mint mondta, az ilyen térségfejlesztés finanszírozását nem szabad egyedül a városra hagyni, a kormánynak kell külön forrásokat biztosítania erre.

Forrás:https://hvg.hu/kkv/20240614_paks-uj-ellenzeki-polgarmestere-szerint-szukseg-van-paks-2-re-csak-a-varos-nincs-felkeszulve-ra

Részvény: