Övön aluli ütést vittek be a kínaiak az oroszoknak

Hogy, hogy nem a Huawei technológiai óriáscég moszkvai központjának egyes menedzserei hosszú szakmai útra indultak Kazahsztánba, így a vállalatnak nem kell bejelentenie, hogy elviszi a központját az orosz fővárosból.

Akínai Huawei technológiai óriáscég áttelepíti oroszországi személyzetének egy részét Közép-Ázsiába, mert attól tart, hogy ha nem teszi, akkor az Ukrajna ellen indított háború miatt Moszkvával szemben bevezetett nyugati szankciók kárt okoznak neki – idézi a Vedomosztyi üzleti napilap értesülését a moscow Times. Az újság a vállalathoz közel álló forrásokra hivatkozik.

A kínai vállalat az Ukrajna ellen indított orosz invázió után kezdte áttelepíteni menedzsereit és divízióvezetőit Kazahsztánba és Üzbegisztánba. Az orosz vezetők egy részét hosszú ideig tartó üzleti utazásra küldték ezekbe az országokba. Ezt az értesülést megerősítette a Vedomosztyinak a Huawei egyik neve elhallgatását kérő, helyi vezetője.

Megosztották a feladatokat

A szétosztott központ feladatait megosztották. Például a kazahsztáni személyzet felel a teljes posztszovjet térségben az üzleti fejlesztésekért – mondta az orosz üzleti lapnak a Telecom Daily kutatóintézet vezérigazgatója. A Huawei ugyanakkor sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a Vedomosztyi értesüléseit.Az okos telefonokkal, elektronikai berendezésekkel és más high-tech termékekkel foglalkozó kínai cég, nyilván el akarja kerülni, hogy orosz piaci aktivitásáért vonatkozzanak rá a nyugati szankciók, ám amit tesz, az majd hogy nem egyet jelent a kivonulással az orosz piacról. Főként, hogy idén tavasszal már egyszer felfüggesztette az új megrendeléseket és kényszerszabadságra küldte dolgozóit.

Forrás:https://www.napi.hu/tech/kina-oroszorszag-huawei-koltozes-kazahsztan-szankciok.759200.html

#háború #huawei #oroszország #kivonulás #ázsia #tech #mobil #szankció #kína #telekommunikáció #távközlés #kazahsztán #üzbegisztán

Részvény: