Oroszország Ukrajnát próbálja hibáztatni a terrortámadásért

         Előzmények: ma reggel hét körül rakétatámadást hajtottak végre Zaporozsje külvárosában. A csapás a civilek gyülekezőhelyén, az ellenőrző ponton érte, ahol ekkor (az ellenőrzőpont megnyitása előtt) nagyszámú autókonvoj alakul ki, hogy az Oroszország által megszállt területekre induljanak.

         Az előzetes információk szerint a rakétatámadást Oroszország hajtotta végre további provokációk céljából. Úgy tartják, a délelőtti időpontot nem véletlenül választotta az orosz hadsereg – ekkor ér véget a kijárási tilalom Ukrajnában, és megnyílnak és elkezdenek működni az ukrajnai be-/kilépési ellenőrző pontok, így ekkor a polgári járművek kialakult oszlopja a legnagyobb volt. Az előzetes információk szerint legalább 23-an meghaltak, 28-an megsérültek, az áldozatok mindegyike civil volt. Az áldozatokkal kapcsolatos információk frissítése és pontosítása folyamatban van.

         A rakétacsapáshoz C-300 rakétakomplexumokat használtak. Mivel az C-300-as Ukrajnában is szolgálatban áll, az Oroszország propagandamédiája már az ukrán felet kezdte hibáztatni ezért. „Az ukrán csapatok elütöttek egy autóoszlopot, amelyben civilek voltak a Zaporizzsja régió felszabadított részének kijáratánál, vannak áldozatok és sérültek…” – áll a RIA Novosztyiban.

         Gyászt hirdettek Zaporozsje régióban. Ukrajnában ezt az eseményt már terrorcselekménynek titulálták.

#terrorcselekmeny #Zaporozsje #raketatamadas #civilek_elleni_tamadas #C300

Részvény: