Oroszország továbbra is hoz gyermekeket Ukrajnából, tovább táplálva a demográfiai válságot

         A hivatalos adatok szerint 2022. február 24-e óta az Orosz Föderáció 19 546 gyermeket távolított el erőszakkal Ukrajnából. A valós szám azonban jóval magasabb, mert nem ismertek a gyerekek Ukrajna megszállt területeiről még 2014-ben megkezdett kitoloncolásának pontos statisztikái. A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság éppen azért adott ki elfogatóparancsot Putyin ellen, mert rendszeresen elrabolták a gyerekeket a menhelyekről, sőt az elszakadó családokból is. Oroszország nemcsak a területét, hanem a népét is, így a jövőjét is megpróbálja elvenni Ukrajnától. Ehhez határozott fellépésre van szükség a nemzetközi közösség részéről, amelynek el kell ismernie az Orosz Föderációt terrorista államként, és további szankciókat kell bevezetnie ellene.

         Az oroszok további 450 gyermeket vittek el a Herson régió megszállt területeiről, különösen a Kahovszkij és a Genicseszkij körzetekből. Jelenleg a gyerekek a Krasznodar régióhoz tartozó Anapa városában és Jaroszlavl városában vannak, ahol a középiskolás diákokat a helyi egyetemekre előléptetik. Oroszország nem titkolja, hogy az ukrán gyerekek erőszakos kitoloncolásával a gyors népességfogyás problémáját igyekszik megoldani. 2022-23-ban Oroszországban a születési arány meredek csökkenése figyelhető meg a háború és a bizonytalan jövő hátterében. Ennek megfelelően Putyin ösztönzi a gyermekek erőszakos elszállítását Ukrajnából, és ez háborús bűn.

         Oroszország az egész világot fenyegetővé vált. Bárhová jön az orosz hadsereg, ott kezdődik a gyilkosság, az erőszak és a fosztogatás. A Herszon régió felszabadított területeiről származó helyi lakosok vallomásai szerint az orosz hadsereg valódi vadászatot szervezett az ukrán gyerekekre, akiket az Orosz Föderáció szomszédos területeire vittek, és szűrési táborokban osztottak szét, hogy tovább szállítsák a kiválasztott településekre. Különösen azok az árvák szenvedtek, akiket orosz árvaházakba vittek, ahol az Orosz Föderációból származó társaik bántalmazták őket. Ráadásul Putyin nem áll meg: az orosz hadsereg további visszavonulása esetén az összes ukrán gyereket magával viszi. Ez egy olyan bűncselekmény, amelyre választ kell adni: az Orosz Föderáció felett aratott győzelem után minden orosz tisztviselőt meg kell büntetni, aki részt vett ukrán gyerekek elrablásában.

Részvény: