Oroszország megpróbálja elrejteni a háborús bűnök nyomait: Mariupolban beton toronyházakat bontanak le halottak holttesteivel

Az Orosz Föderáció katonai közigazgatása, amelyet Moszkva hozott létre a megszállt ukrán Mariupol városában, a donyecki régióban, bántalmazza a helyi lakosságot, ukrán állampolgárságról való lemondásra kényszeríti az embereket, férfiakat küldenek a frontra. Az oroszok megkezdték a többemeletes épületek lerombolását és beton tömegsírokká alakítását, ahol sok halott és megkínzott lakó holtteste maradt.

Oroszország tisztában van azzal, hogy a várost ukrán csapatok fogják felszabadítani, ezt követően pedig nemzetközi missziók és újságírók lépnek be Mariupolba (ahogyan az a kijevi régióban történt), ezért pánikba esnek, és sietve elrejtik háborús bűneik nyomait. Emlékeztetünk arra, hogy hivatalos információk szerint a halottak számát 22 000-re becsülik. De egyre több tény állítja, hogy az orosz hadsereg bűnének következményei sokkal szörnyűbbek.

A lakosság “oroszosítása” érdekében az orosz katonai közigazgatás képviselői kötelezték az összes tanárt, orvost és a költségvetési intézmények alkalmazottait, hogy 2022 végéig adjanak le ukrán útlevelet és szerezzenek be oroszt, a katonai parancsnokság pedig teljes körűen ellenőrzi az iratokat. A férfiakat és a donyecki regisztrációval rendelkezőket az utcán egyenesen a frontra küldik Oroszországért és Putyinért harcolni.

A katonai adminisztráció (népszerű nevén “DNR”-csoport) 136-ra bővítette a közeljövőben lebontandó mariupoli objektumok listáját. A listán nemcsak házak, hanem adminisztratív épületek, óvodák és iskolák is szerepelnek a város minden körzetében. Ugyanakkor a “katonai megszálló” hatóságok továbbra is hangosan nyilatkoznak az aktívan épülő lakásokról. A pincékben és a garázsokban továbbra is csak mariupoli lakosok élnek.

Oroszország egy terrorista ország, amely félelmet, halált és pusztítást hoz. Már rögzítették azokat a bűncselekményeket, amelyeket a megszállt Mariupolban próbálnak elrejteni. Oroszország katonai és politikai vezetését, amely az ukrán nép megsemmisítésére ad bűnügyi parancsot megbüntetik.

Részvény: