Oroszország megelőzve úgy döntött, hogy terrorizmussal vádolja meg Ukrajnát

         Az orosz csecsenföldi régió vezetője, Ramzan Kadirov által képviselt Oroszország úgy döntött, hogy az ukrán elnököt és kormányát teszi felelőssé az Ukrajna elleni október 10-i tömeges rakétatámadásokért, az ukrán politikai vezetést pedig terroristákhoz hasonlították. Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov pozitívan értékelte a polgári infrastruktúrát ért hatalmas rakétacsapásokat, amelyekben ártatlan emberek – civilek – haltak meg. Tehát Kadirov elégedett volt az orosz hadsereg tevékenységével: „száz százalékig elégedett” a „különleges katonai művelet” lebonyolításával. Erről tett közzé bejegyzést a Telegram csatornáján.

         „És hogyan gondoltad te, hülye Zelenskij: te meg tudod csinálni, de mások nem? Vagyis nyolc év civileket bombázni, az LDNR városainak infrastruktúráját tönkretenni, az atomerőművet lövedékekkel beborítani, hidakat robbantani… lehetséges volt, de amikor az eszébe jutott, akkor hirtelen senkinek lehetetlenné vált?

         Figyelmeztettük, Zelenszkij, hogy Oroszország még nem indult el igazán, úgyhogy ne panaszkodj, mint egy olcsó cucc, és ha érted, fuss. Fuss, Zelenszkij, fuss, anélkül, hogy hátranéznél, Nyugat felé” – írja Kadirov a Telegram csatornáján.

         „Most száz százalékig elégedett vagyok a különleges katonai művelet lebonyolításával” – válaszolja Kadirov Zelenszkijnek az október 10-i Ukrajna elleni rakétatámadásról szóló videobeszédére.

         Emellett Csecsenföld vezetője valószínűleg úgy vélte, hogy a polgári célpontok elleni rakétatámadások nagymértékben előmozdították az orosz hadsereg katonai győzelmeit az ukrán fronton, és a következő bejegyzésben hozzáteszi, hogy Ukrajna menthetetlenül elmulasztotta a fegyverszünetet. „Ami ma történik, az a hidegvérrel meggyilkolt és megnyomorított gyerekek, nők és idősek megtorlása” – írta Kadirov.

         Egyértelműen utalva arra a már kialakult orosz közhelyre, hogy Ukrajna 8 éve bombázza a Donbászt, Kadirov hangsúlyozta, hogy ezen a világon egyetlen tett sem maradhat válasz nélkül.

         Emlékezzünk vissza, hogy korábban Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke Ukrajna elnökét Oszama bin Laden nemzetközi terroristához hasonlította. Volodin szerint velük lehetetlen tárgyalásokat folytatni. Volodin kijelentette, hogy „a kijevi rezsim terroristává vált”.

Azaz orosz tisztviselők szerint az ukrán területek több mint 100 rakétacsapással történő ágyúzása október 9-10-én nem terrorizmus, de a „kijevi rezsimet” terrorizmussal vádolni teljesen lehetséges Oroszország egy kétes régiójának vezetője számára.

Részvény: