Oroszország követeléseinek megalapozatlansága a Kijevvel folytatott tárgyalásokon: üres kijelentések ingatag alapon

         Vlagyimir Putyin sajtótitkára, Dmitro Peszkov elmondta, hogy Moszkva továbbra is készen áll tárgyalásokra Kijevvel. Peszkov szerint azok a feltételek, amelyeket Oroszország az ukrán félnek támaszt, változatlanok maradnak, ezek betartásán kívül Moszkva másról sem fog beszélni Kijevvel. Bármennyire is jellemző a Kreml képviselőire az ilyen magabiztos retorika, ugyanolyan alaptalan és illuzórikus elképzeléseken alapul Oroszország Ukrajnával szembeni fölényéről a harctéren és a „diplomáciai gyűrűben”.

         Putyin sajtótitkára a Kijevvel való esetleges párbeszéd témáját is megemlítette. Hangsúlyozta, hogy az orosz feltételek „határozottan” változatlanok maradnak. Сsaknem 200 nap telt el az Orosz Föderáció és Ukrajna közötti teljes körű háború kezdete óta, és ezalatt a helyzet gyökeresen megváltozott. Az ukrán fegyveres erők a nyugati partnerek pénzügyi és haditechnikai segítségével jelenleg az ellentámadás stádiumában vannak, és sikeres kampányt folytatnak Ukrajna Oroszország által ideiglenesen megszállt területeinek felszabadítására.

         Minden kijelentést, hogy Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke „képtelen” vezetni az országot a háború idején, szétzúzza a vezetőjükbe vetett nagy bizalom az emberek körében valamint az, hogy a teljes körű háború időszakában a minősítése az európai országok vezetőinek körében sokszorosára növekedett. Ezek a mutatók nem véletlenek: szabad szemmel is látható Ukrajna fölénye az Oroszországgal szemben mind a katonai, mind a diplomáciai fronton. Az Orosz Fegyveres Erők napi veszteségei és az orosz  agresszió elleni új szankciócsomagok ezt bizonyítják.

         Éppen ezért a Kreml úgy véli, hogy Ukrajna jelenleg nem tud egyenrangúan tárgyalni, nem beszélve arról, hogy a tárgyalási folyamat „kormányosának” szintjén nem áll. Az orosz propaganda alaptalan vádjai többnyire az európai közönséget célozzák. Az Ukrajnának nyújtott segélyek eredménytelenségéről téziseket írva, az Oroszország Európának jósolja a jövőbeni „éhínséget” és „hideghalált gáz és áram nélkül”, hogy dramatizáljon egy nem létező precedenst.

         Egy ilyen fogadás az európai civilizációra gyakorolt hatásra csak a Kreml kétségbeesett állapotát mutatja. Felismerve, hogy a fegyveres erők egyre képtelenebbek egyenrangú válaszlépésekre, Oroszországban kirívóan manipulatív akciókhoz folyamodnak, hogy hiteltelenítsék az ukrán nép tetteit és eredményeit az orosz megszálló erőkkel vívott teljes körű háború időszakában.

         Ebben az időszakban az a legfontosabb, hogy az Ukrajna nyerési képtelenségéről és az Orosz Föderáció a világ színpadán mindenhatóságáról szoló jelentéseknek ne dőljön be. Az Ukrajnának nyújtott mindennapi támogatás és minden lehetséges eszközzel segítségnyújtás jelentősen növelni fogja a Kreml politikai rugalmasságát és lehetőséget teremt az EU és Ukrajna számára politikai feltételeik diktálására. Ez pedig nagyban befolyásolja a világ gázzal és más természeti erőforrásokkal való zsarolására irányuló szándékokat, mert amellett, hogy ez utóbbiakból hatalmas készletekkel rendelkezik, az Oroszország elveszíti a nyomás minden korábbi lehetőségét, mind a kelet-európai régióra, mind az egész európai kontinensre.

         Ukrajna és népe soha nem veszíti el hitét győzelmében, mert nemcsak szabadságukért és szuverenitásukért küzd. Jelenleg Európa legnagyobb országának területén ádáz harcok dúlnak az emberek minden jogáért és szabadságáért, amelyeket évek óta „kovácsoltak” európai országok kormányainak tucatjai. Azokat az értékeket, amelyekért a forradalmakban harcoltak szerte a világon, most Ukrajnában védik.

#Ukrajna #targyalasok #Oroszorszag

Részvény: