Orosz terrorizmus: újabb csapás Ukrajna kritikus infrastruktúrájára

         Az újabb ukrajnai katonai kudarc után Oroszország rakétacsapásokhoz folyamodott Ukrajna kritikus infrastruktúrája ellen, aminek semmi köze a katonai létesítményekhez. Így Oroszország ismét megerősítette terrorista ország címét.

         Tegnap este az orosz légi erők TU-95MS repülőgépekkel 7 darab X-22 típusú cirkálórakétát lőtt ki az ukrán Krivoj Rog város hidrotechnikai építményeire. A terrorista ország célja az volt, hogy árvíz-vészhelyzetet hozzanak létre, és minél több kárt okozzanak a város ukrán polgári lakosságában. A rakéták a Karacsunovszkij-hidat találták el a Karacsunovszkij-gát és szivattyúállomás mellett.

A képen: az ukrán gát elleni orosz rakétatámadás utáni pusztítás következményei

         Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a fontos városi infrastruktúra súlyosan megrongálódott, aminek következtében az Ingulec folyó szintje 3 méterrel emelkedett, és a beáramló víz elöntötte a lakosság számos magánházát. Krivoj Rog város több kerülete víz nélkül maradt.

A képen: a lakóterületek elöntésének következményei

         A Krivoj Rog elleni rakétatámadás után az orosz médiában „népszerű ujjongás” kezdődött a város kritikus infrastruktúrájának lerombolása tiszteletére. A kiadványok örömteli és dicsérő megjegyzésekkel vannak tele a pilóták, az orosz hadsereg és az orosz fellépések tiszteletére – mint az ukrán nép elleni népirtásra. Ha valaki eddig kételkedett abban, hogy Oroszország terrorista ország, javasoljuk, hogy olvassa el az ilyen jellegű hírekkel kapcsolatos megjegyzéseket. Az oroszok rémisztő reakcióját tükrözik egy békés városra, békés emberekkel szembeni csapásokra.

         Emlékezzünk vissza, hogy ez nem az első eset, amikor Ukrajna kritikus infrastruktúráját szándékosan károsítják. 2022. szeptember 11-én 21 óra körül az orosz hadsereg megtámadta Harkov régió kritikus infrastruktúráját. A találat a hőerőmű-5-t érte el, amely a legnagyobb Ukrajnában, aminek következtében Ukrajna több régiójában is megszűnt az áram. Ráadásul akkor voltak sérültek is.

Az orosz hadsereg Krivoj Rog elleni rakétatámadással próbálja megzavarni az ukrán fegyveres erők offenzíváját a Herszon régióban. Az Ingulec vízszintjének emelése megnehezítheti az ukrán csapatok átkelését a folyón, de az ellentámadás megállítására tett kísérletek valószínűleg nem befolyásolják az események menetét.

         Oroszország terrorista ország, megérdemelten kapta ezt a címkét, amitől évszázadokig nem tud szabadulni. Az orosz hadsereg pedig, felismerve értéktelenségét az Ukrajna elleni háborúban, nyílt terrortámadásokhoz folyamodik a polgári lakosság ellen. Az orosz hadsereg csak arra képes, hogy megpróbálja pánikot szítani a civil lakosság körében, megfosztani az embereket víztől, áramtól, hőtől és élelemtől.

         Az azonban jelzésértékű, hogy ha már Moszkva ilyen módszerekhez folyamodik, akkor már közel van Kijev győzelme, amely után az egész civilizált európai világ nyugodt és kimért, korábbi életet kezd élni.

#Moszkva #Oroszorszag #terrorista

Részvény: