Orosz taktikai atomfegyverek bevetésétől tart az ukrán főparancsnok

Az ukrán főparancsnok szerint nukleáris konfliktus fenyeget.

Az ukrán erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnyij tábornok arra figyelmeztetett, hogy orosz taktikai atomfegyverek bevetése fenyeget Ukrajnában. Szavai szerint ez egy „korlátozott” nukleáris konfliktus veszélyét hordozza magában – derül ki az Ukrinform ukrán állami hírügynökség által közzétett véleménycikkéből.

Zaluzsnyij tábornok a szerdai cikkben részletekbe menően értékelte a háborús helyzetet. Eszerint az orosz taktikai nukleáris fegyverek „közvetlen fenyegetése” nagyban befolyásolta az ukrán döntések meghozatalát.

Szerinte az Ukrajna területén zajló harcokban már igazolást nyert, hogy az Oroszországi Föderáció hajlamos figyelmen kívül hagyni a globális nukleáris biztonsági megfontolásokat még egy hagyományos háborúban is.

„A taktikai atomfegyverek bevetését meg kell előzni a világhatalmak rendelkezésére álló eszközök teljes arzenál felhasználásával”

– fogalmazott a tábornok.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/09/08/orosz-ukran-haboru-putyin-zelenszkij-percrol-percre/#orosz-taktikai-atomfegyverek-bevetesetol-tart-az-ukran-foparancsnok

Részvény: