Orosz propagandista Szolovjov Scholzot Hitlernek hívta

         A Nexta hírügynökség szerint a Szolovjov Live című orosz tévéműsor egy részletére bizonyítékként hivatkozva az Oroszország-1 szövetségi csatorna pénteki adásában propagandista Vlagyimir Szolovjov Olaf Scholzot, német kancellárt Hitlernek nevezte.

         Egyéb ügyekben semm szokatlan nem történt Oroszország számára – írja a Nexta. Ráadásul Szolovjov Németországot (Berlint) Oroszország katonai célpontjának nevezte. A műsorvezető azt is elmondta, hogy Németország olyan ország, amely hadat üzent az Orosz Föderációnak. Elhangzott fenyegetés, hogy Oroszország nemcsak a német tankokat semmisíti meg. A német kancellárt nácinak nevezve orosz propagandista a Hitler-bajusz növesztésére biztatta Olaf Scholzot.

         „Oroszország ok nélkül támadta meg Ukrajnát, és kizárólagos felelőssége a háborúért” – mondta Olaf Scholz német kancellár, aki azt is megerősítette, hogy Németország az Egyesült Államokkal együttműködve továbbra is fegyvereket szállít Ukrajnának. Meg kell jegyezni, hogy Olaf Scholz legutóbbi nyilatkozata Oroszország Ukrajna elleni háborújáról feldühített sok orosz propagandistát, köztük Szolovjovot is, aki “mérges és kemény bácsinak” kezdett gyermekesen kötekedni adásában az oroszországi szövetségi állami csatornán.

         Valószínűleg még egy ideig megfigyelhetünk ilyen bohóckodást, hiszen Oroszországnak valahogyan ki kell fejeznie „felháborodását” a régió helyzetével kapcsolatos, egészen logikus európai következtetések miatt.

Részvény: