Orosz híradások szerint Molotov-koktélt dobtak egy katonai toborzóirodára a mozgósítás ellen tüntetők

moscow Times ma reggel arról számol be, hogy az éjszaka folyamán két különböző helyszínen támadtak meg a tegnap bejelentett mozgósítás ellen tüntetők egy orosz katonai toborzóirodát és egy közigazgatási épületet.

Nyizsnyij Novgorod városában, Moszkvától 440 kilométerre keletre egy Molotov-koktélt dobtak a helyi sorozási épületben, ahol kisebb tűz ütött ki – írják a helyi nn.ru hírportálra hivatkozva.

A Moszkvától 1000 kilométerre keletre fekvő Togliatti városában egy helyi közigazgatási épületben valamivel nagyobb tűz ütött ki: a Molotov-koktélos támadásban leégett a közigazgatás bejárata.

A város nesluhi.info hírportálja a katasztrófavédelmi tisztviselőkre közleményére hivatkozik.

moscow Times beszámolója szerint nem tudni, hogy a támadások következtében történt-e letartóztatás vagy személyi sérülés.

Az értesüléseket független tényellenőrzők nem tudták hitelesíteni, egyedül a Mash nevű Telegram-csatornán tettek közzé képeket a Nyizsnyij Novgorodban található épületről, melyen láthatóak a keletkezett károk.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/09/22/tuntetesek-mozgositas-orosz-ukran-haboru-vlagyimir-putyin-elo-kozvetites-percrol-percre-2022-09-22/#hirfolyam

Részvény: