Orosz Föderáció újabb terrorcselekménye

Július 8-án az orosz hadsereg rakétatámadást intézett a kijevi Ohmatdet gyermekkórház ellen. Ebben a barbár cselekedetben az X-101 cirkálórakétát használták, melynek fő célja a stratégiailag fontos földi célpontok megsemmisítése. Rendkívül pontos és nagy teljesítményű rakétát céloztak Ukrajna legnagyobb gyermekkórházára.

A világ vezetőinek Kijev és Moszkva közötti párbeszéd kiépítésére tett kísérletei fényében egyre logikusabbnak tűnik, hogy Ukrajna elnöke megtagadja tanácsaikat. A jelenlegi orosz katonai és politikai vezetés bűnözők, többek között az ICC egyes magas rangú tisztviselőinek meghatározása szerint, beleértve magát Oroszország elnökét is.

A genfi egyezmények szerint az egészségügyi létesítményekkel szembeni erőszak alkalmazása háborús bűn. Oroszország nem először teszi ezt. 2022 márciusában az orosz hadsereg légicsapást mért egy szülészetre és egy mariupoli gyermekkórházra, ugyanezen év júliusában orosz rakétákat vettek célba egy vinnicai egészségügyi központ ellen, hasonló barbár támadásokat hajtottak végre Harkovban, Zaporozsjéban és Lvovban.

Az utolsó orosz támadás idején 627 gyermek volt az Ohmatdet kórházban. Jelenleg úgy tudni, hogy Ukrajnában aznap 38-an haltak meg, köztük négy gyerek, és több mint 190-en megsérültek, ezek a számok még növekedhetnek, mert a romeltakarítás még tart. Az orosz agresszió továbbra is kiveszi Ukrajna békés embereinek életét, és egy ilyen embertelen tett ismét bizonyítja, hogy a fasizmus és a terrorizmus hírhedt szelleme Oroszországban virágzik.

Felül kell vizsgálni Oroszország pozícióját és szerepét az ENSZ Biztonsági Tanácsában. Egy olyan államnak, amelyik céltudatosan utasítja katonai erőit egy rendkívül pontos és nagy teljesítményű rakéta kilövésére egy egészségügyi kórházban, ahol több mint 600 gyermek tartózkodik, nem lehet és nem is szabad, hogy az ENSZ határozataiban blokkoló orosz csomagot rögzítsenek a globális biztonság és stabilitás keretében.

A július 8-i rakétatűz senkit sem hagyott kétségbe afelől, hogy Ukrajna háborúban áll az igazi Gonosz ellen, amely el akarja foglalni és elpusztítani földjét és népét. A kritikus és civil infrastruktúra elleni támadások megelőzése érdekében nemcsak több légvédelmi és rakétavédelmi rendszerre van szükség, hanem lehetővé kell tenni az ukrán hadsereg számára, hogy megelőző csapásokat indítson az ellenséges területen lévő célpontokra, ahonnan rakétákat indítanak.

Részvény: