Orosz ezredest robbantottak fel a kocsijában

Felrobbantottak a kocsijában kedden délben egy orosz ezredest, aki az Ukrajnában megszállt Berdjanszk katonai parancsnokaként szolgált – derül ki az orosz állami média jelentéséből. A Bomba a város közigazgatási központjának épülete közelében robbant, amelyet az oroszok orosz támaszpontként használnak.

Az esetről készült fényképek igazolják, hogy az Artiom Bardin ezredesként azonosított orosz tiszt által használt autó súlyosan megrongálódott a támadásban.

Az első jelentések szerint Bardin belehalt a sérüléseibe. Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja régió oroszok által kinevezett adminisztratív vezetője azonban egy kedden este fél nyolc után írt Telegram-bejegyzésben azt közölte, hogy az ezredes továbbra is az életéért küzd.

Hála Istennek, a berdjanski Artyom Bardin parancsnok halálával kapcsolatos információkat nem tudom megerősíteni. A súlyos sérülések, a lábamputáció és a hatalmas vérveszteség ellenére életben van. Az orvosok továbbra is az életéért küzdenek

– írta posztjában.

Orosz tisztviselők közölték, Ukrajna áll a támadás mögött. Ha igaz, ez az eddigi legjelentősebb merénylet az orosz megszállók ellen Ukrajnában.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/09/07/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-zelenszkij-putyin/#orosz-ezredest-robbantottak-fel-a-kocsijaban

Részvény: