Orosz anyák kérik Putyint, ne küldje férjeiket és fiaikat a mészárszékre

A SOTA nevű független Telegram-csatornán jelent meg a videó, ahol nők egy csoportja elmondja: szeretteiket négy nap kiképzés után már támadó alakulatokba kényszeríti az orosz kormány.

A CNN szerint a március 11-i videón az látható, hogy a nők egy táblát tart fel, amin az egyik tüzérségi divízió neve és sorszáma látható. Egyikük elmondja: a rosszul kiképzett férjeiket „bárányként mészároltatják le”, miközben megerősített területek ellen küldik őket rohamra – egyszerre öt embert, több száz, állig felfegyverzett ukrán védő ellenében.

„Fel vannak rá készülve, hogy megvédjék az anyaországot (sic! – a szerk.), de ők nem rohamosztagosok!” – mondja az egyik nő, aki arra kéri Putyint, hogy vonják vissza a férjeiket a frontvonalról, a tüzéreket pedig lássák el ágyúkkal és lőszerrel.

A CNN nem tudta megerősíteni, hogy a videóban elhangzó állítások megfelelnek-e az igazságnak, az azonban biztos, hogy a tavaly szeptember óta elrendelt részleges mozgósítások óta rengeteg fiatal orosz férfi disszidált az országból, és egyre nagyobb az elégedetlenség a lakosság körében is.

Forrás:https://hvg.hu/elet/20230312_Orosz_anyak_kerik_Putyint_ne_kuldje_ferjeiket_es_fiaikat_a_meszarszekre

Részvény: