Óriási harcok Bahmutnál, lőszert, gyógyszert, élelmiszert szállítottak az ukránok

Az ukrán hadsereg súlyos harcok árán Bahmut városon kívül tartotta az orosz katonaságot, amíg lőszert, élelmiszert, és gyógyszereket szállított a települést védő ukrán katonáknak – közölte a hadsereg szombaton.

A legutóbbi, súlyos veszteségeket okozó összecsapásban Kijev szerint 193 oroszt öltek meg, és 199 másikat megsebesítettek a pénteki harcok során – írja a Reuters.

Bahmut nagyrészt megsemmisült a hónapok óta tartó harcok során, Oroszország pedig ismételten támadásokat indított ellene.

Szerhij Cserevaty katonai szóvivő az ICTV televíziós csatornának elmondta:

Sikerült a szükséges lőszert, élelmiszert, felszerelést és gyógyszereket Bakhmutba szállítani. A sebesültjeinket is sikerül kivinnünk a városból.

Cherevaty szerint az ukrán felderítők és az ellentüzérségi tüzek segítettek nyitva tartani néhány utat a kelet-ukrajnai városba. A Kijev-barát erők a súlyos veszteségek mellett pénteken lelőttek két orosz drónt és megsemmisítettek öt ellenséges lőszerraktárat – tette hozzá.

A Reuters nem tudta független módon ellenőrizni az állításokat.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/03/19/putyin-a-porig-bombazott-mariupolba-is-ellatogatott/#videon-amint-putyin-mariupolban-kocsikazik

Részvény: