Orbán Viktor megszólalt a nyugdíjakról és a rezsicsökkentésről

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével három napos kihelyezett ülést tartott a kormány Sopronban, ahol elfogadták az extraprofit adó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetést is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton. A kormányfő a nyugdíjak és a rezsicsökkentés megvédését ígérte.

Akormányülés legfontosabb témája az elhúzódó orosz-ukrán háború volt. A háború következményeként egy új világgazdasági válság fenyeget. A háborús helyzetben Orbán Viktor vezetésével a miniszterek áttekintették az előttük álló legfontosabb és legsürgősebb feladatokat.

„A cél az, hogy megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, megvédjük a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, valamint az extraprofit-különadóval kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba fizessék be, hozzájárulva az ország védelméhez” – ismertette a kormányzati álláspontot Havasi Bertalan.

A kormány elfogadta az extraprofit adó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetést is. Magyarország kormánya elkötelezett, hogy a rezsicsökkentés fenntartása mellett is tartsa 2022-re a 4,9 százalékos, 2023-ra pedig a 3,5 százalékos hiánycélt – írta közleményében a referens.

Arról, hogy a nyugdíjak esetében milyen plusz terhek feszíthetik a költségvetést, ebben a cikkben írtunk részletesen

https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/orban-viktor-nyugdij-rezsicsokkentes-csaladtamogatas-kormanyules.753709.html #orbán_viktor #kormány #kormányülés #sopron #nyugdíj #rezsicsökkentés #megélhetés #háború #különadó

Részvény: