Orbán Viktor elment a tengerpartra homárt enni, miután XVI. Benedek pápa ravatalánál járt

A miniszterelnök az olasztudását is megvillantotta.

Róma tengerparti, Ostia nevű negyedében ebédelt kedden Orbán Viktor és Lévai Anikó, miután napközben lerótták kegyeletüket a Szent Péter-bazilikában XVI. Benedek pápa ravatalánál – számolt be a La Repubblica.

A lap szerint a miniszterelnök a tengeri fogásokra specializálódott, La Bussola nevű étteremben katalán módra elkészített homárt rendelt, felesége pedig polipsalátát és halpástétomot evett. Orbán az étterem tulajdonosának elmondta azt is, mennyire jól érzi magát a Ostiaban és milyen szépnek tartja a tengert, valamint a fogásokról is elismerően beszélt.

Egy másik olasz portál, a Canale Deici szerint Orbánék a követség munkatársaival érkeztek az étterembe, ahonnan a lap egy videót is megszerzett, ezen hallatszik, hogy a miniszterelnök olaszul köszöni meg a pincér munkáját, Lévai Anikó figyelmét pedig felhívja az ajándékra, amit kaptak.

Csütörtökön tartják Rómában a szombaton elhunyt XVI. Benedek pápa gyászmiséjét és temetését, az eseményen Novák Katalin és Semjén Zsolt is részt vesz majd.

Forrás:https://hvg.hu/elet/20230104_Orban_Viktor_elment_a_tengerpartra_homart_enni_miutan_XVI_Benedek_papa_ravatalanal_jart

Részvény: