Orbán megint szűk körben kampányolt, szerinte „aki fizet, az rendeli a zenét”

A miniszterelnök a XVI. kerületben tartott kampányrendezvényt, amelyről még az MTI is csak szűkszavúan számolt be.

Fővárosi kampánykörútja keretében kedden a XVI. kerületbe látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke – közölte az MTI-vel a sajtófőnöke, Havasi Bertalan.

Lapunk nem kapott meghívót, ezért beszámolni sem tudunk az eseményről, amelyről az MTI is csak néhány mondatban emlékezett meg. Azt írták, Orbán a városházán megbeszélést folytatott a kerület polgármesterével, Kovács Péterrel, majd a Szentmihályi Kulturális Központnál választópolgárokkal találkozva arról beszélt: a baloldali politikusok a választások közeledtével legszívesebben letagadnák, hogy háborúpártiak. „Csakhogy mindenki tudja, hogy egytől egyig Soros zsebében vannak. A régiek is meg az újak is. Márpedig aki fizet, az rendeli a zenét” – fogalmazott.

Mióta elindult a választási kampány, a miniszterelnök csak szűk körben, szűrt közönség előtt tart kampányeseményeket. A kampánynyitója egy nemesgörzsönyi magtárban volt, ahol helyi gazdák előtt beszélt arról, hogy ő Magyarország első falusi miniszterelnöke.

A programot előzetesen nagy titokban tartották, nem szerepelt az MTI programajánlójában sem, ahol a hivatalos programjait rendszerint feltüntetik.

A magtár után, Orbán Győrben folytatta országjárását. Mivel a sajtót akkor sem értesítették a miniszterelnöki programról, az érkezéséről Dézsi Csaba Andrásnak, a város polgármesterének Facebook-posztjából lehetett értesülni.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20240521_orban-viktor-xvi-kerulet-kampany-havasi-bertalan

Részvény: