Orbán máris átszabta a minisztériumi hatásköröket

Az állami vagyon felügyelőjeként Nagy Márton is átrendezésbe kezdett.

Az Országgyűlés kivételes eljárással kedden dönt a kormány átalakításáról hétfőn benyújtott törvényjavaslatról, de egy hétfő este megjelent kormányrendelet máris átrendezte a miniszteri hatásköröket.

Ennek lényege, hogy bár az Építési és Beruházási Minisztérium csak december 1-től alakul át Építési és Közlekedési Minisztériummá, Lázár János miniszter márt november 22-étől, keddtől felelős a közlekedésért. Ugyanígy a november 30-ig még létező Technológiai és Ipari Minisztériumtól, amelyet addig megbízottként Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök vezet, erre a rövid időre is elvették a hatásköreinek egy részét, és máris Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter felel a belgazdaságért, a foglalkoztatáspolitikáért, az iparügyekért, a társadalmi párbeszédért és a vállalkozásfejlesztésért. Ezzel eddigi feladatköre egészül ki, amelyhez tartozik egyebek közt a pénz-, tőke- és biztosítási piac szabályozása, a gazdaságfejlesztés, a lakáspolitika, a postaügy és az állami vagyon felügyelete. Önálló minisztériumot azonban csak január 1-től kap, addig a kabinetiroda keretében működő kisebb hivatallal kell beérnie.

Az állami vagyon felügyelőjeként Nagy Márton máris átrendezte az államot megillető tulajdonosi jogok gyakorlását, így például az állami közlekedési cégeknek, köztük a MÁV-nak már november 22-től Lázár János a főnöke.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20221122_kormany_miniszteriumi_hataskorok

Részvény: