Orbán korrupciós cselekményekben vesz részt az orosz Sberbankkal

         A szlovák sajtó Orbán Viktor magyar miniszterelnök cégeiről beszélt, amelyeket az orosz Szberbankon keresztül finanszíroznak.

         Amint az InfoDnes szlovák kiadása megjegyzi, a hivatalos Budapest szándékosan szabotálja az orosz Sberbank leválasztását a SWIFT-ről, mert a megadott orosz bankban olyan magyar cégek számlái nyílnak, amelyek közös magyar-orosz projekteket valósítanak meg, és Orbán-közeli oligarchákkal állnak kapcsolatban.

         Az InfoDnes azt is közölte, hogy mely cégekről van szó – ez a „Centrex Hungária Zrt.” (a Dunaferr csoport része, gázkereskedelemre szakosodott); A TMH Hungary Invest Zrt. (vasúti kocsik gyártása, szállítási szolgáltatások, logisztika); Rosatom Central Europe LLC, ASE AO Magyarországi Fióktelepe (Atomsztrojexport (Oroszország) magyarországi fióktelepe), Ganz EEM Ltd., European Power Services Ltd. (atomenergia); Market Építő Zrt., Duna Aszfalt Zrt. (a tulajdonosok Orbán-közeli oligarchák, ill. Garancsi István és Szíjj László, az építőiparra szakosodott) és számos kevésbé jelentős cég ebben az iparágban.

         A magyar miniszterelnök azt is ellenzi, hogy az uniós szankciólistára felkerüljön a Putyin-közeli két orosz oligarcha: Kantor és Gref. Emellett Orbán ragaszkodik ahhoz, hogy másfél év helyett öt év halasztást kapjanak az orosz gáz visszautasításától Magyarország számára, amelyet most az orosz kék üzemanyagtól erősen gazdaságilag függő uniós országok számára javasolnak.

         A miniszterelnök beszédében az orosz olaj betiltását „a magyar gazdaság elleni atombomba bevetéséhez” hasonlította.

         Emlékezzünk arra is, hogy az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke, Dmitrij Medvegyev Oroszország exelnöke méltatta Orbán Viktor döntését, hogy nem támogatja az orosz ortodox egyház feje, Kirill pátriárka elleni uniós szankciókat.

#oroszSzberbank #OroszFoderacio #szankciok #Putyin #OrbanViktor #DunaAszfaltZrt

Részvény: