Olena Zelenska: Ukrajna győzelme nélkül nem lehet béke

Olena Zelenska ukrán first lady a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a hideg és az orosz rakéták okozta áramszünet ellenére is kibírják az idei telet, és folytatják a harcot, mert „győzelem nélkül nem lehet béke”. Volodimir Zelenszkij felesége arról beszélt, hogy „annyi pusztítást, annyi áldozatot láttunk, hogy az áramszünet nem a legrosszabb, ami velünk történhet”.

Könnyebb lefutni a maratont úgy, hogy tudja az ember, milyen hosszú a táv

– mondta, utalva arra, hogy ebben az esetben az ukránok nem tudják, mekkora távot kell futniuk. Úgy látja, minden ukrán megerősödik a háború során.

Pontos dátumot nem árult el, hogy mikor vacsorázott utoljára együtt a családjuk, úgy fogalmazott, hogy nagyon ritka manapság egy ilyen esemény, de nemcsak az övék, minden ukrán élete a feje tetejére állt.

Az interjú során beszélt arról is, hogy „nem azért kértem fegyvereket az Egyesült Államoktól, hogy támadjak, hanem azért, hogy megakadályozzam, hogy gyermekeinket megöljék otthonukban”.

Elmondta, nem árulhatják el azokat, akik jelenleg a megszállt területeken vannak.

Nem hagyhatunk hátra olyan embereket, akik várják a felszabadulást. Ez nem az elnök vagy a kormány politikai álláspontja. Ez az ukránok álláspontja.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/25/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-25/#olena-zelenska-ukrajna-gyozelme-nelkul-nem-lehet-beke

Részvény: