Októberben 80 százalékkal ugranak az energiaszámlák a briteknél

Októbertől 80 százalékkal emelkedik az energia ára a brit fogyasztók száma – jelentette be a brit szabályozó hatóság pénteken. Az Ofgem lépése nyomán az átlagos éves rezsiszámla 3549 fontra (körülbelül 1,7 millió forint) emelkedik.

Az árplafon emelése nyomán nő az infláció a szigetországban, ahol már érezhető a megélhetési válság, ezáltal még nagyobb lesz a nyomás a kormányon, hogy tegyen lépéseket.

Hatalmas hatása lesz a háztartásokra az emelésnek szerte Nagy-Britanniában, és januárban várhatóan újabb emelés következik, az energiapiac árképzésre gyakorolt nyomása miatt – számolt be Jonathan Brearles, az Ofgem vezérigazgatója. Véleménye szerint a kormánynak további segítséget kell nyújtania a háztartásoknak.

Nadhim Zahawi pénzügyminiszter közölte, hogy már dolgozik a terven, melynek a következő kormány számára készen kell lennie. A következő kabinet kinevezése szeptember 5-én lesz, mikor eldől, hogy Liz Truss vagy Rishi Sunak lesz a következő brit kormányfő – írta az Euronews.

Forrás:https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/oktoberben-80-szazalekkal-nonek-az-energiaszamlak-a-briteknel.758626.html

Részvény: