Novemberben választás lesz az Egyesült Államokban, a hadsereg már készül a kíbervédelemre

Az amerikai hadsereg és a hírszerzés megerősíti védelmi képességeit a kíbertámadások és  a dezinformáció ellen a közelgő novemberi törvényhozási – félidős – választások közeledtével – írta az MTI.

Az Egyesült Államok Kíbervédelmi Parancsnoksága (US Cyber Command) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (National Security Agency) közleménye szerint aktív védekezést folytatnak a külföldi zavarkeltés és befolyásszerzés ellen, különös hangsúllyal arra, hogy az Egyesült Államok ellenfelei próbálják aláásni az ország érdekeit és jólétét, valamint a lakosság szavazatokban megjelenő akaratát, valamint az amerikai emberek hitét a választás szentsége és biztonsága iránt.

A parancsnokság közlése alapján, hírszerzési illetékesek arra figyelmeztetnek, hogy „Oroszország, Kína és Irán megpróbálhat beavatkozni a választás folyamatába, illetve befolyásolni a választók véleményalkotását”.

A kíbervédelmi parancsnokság, az Egyesült Államok hadseregének védelmi és támadó egysége, amely 2018 óta fokozza erőfeszítéseit a választások védelmében a külföldi beavatkozások ellenében.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/08/26/egyesult-allamok-hadsereg-kibervedelem/

Részvény: