Novák Katalin személyes küldetésének nevezte, hogy elmondja a fiatal nőknek: nem érdemes lemondani a gyermekvállalásról azért, mert valaki szereti a munkáját

Ferenc pápát meglepték a magyar családpolitika eredményei, hogy megduplázódott a házasságkötések és felére csökkent az abortuszok száma, mondta el a vatikáni rádió magyar nyelvű adásában a köztársasági elnök.

Novák Katalin az MTI tudósítása szerint beszámolt arról, hogy csütörtökön magánaudiencián fogadta a katolikus egyházfő, akivel több mint negyven percen keresztül négyszemközt beszéltek spanyol nyelven. A Szentatya ezt nagyra értékelte és „őszinte hangot” ütöttek meg egymással.

Ismertetése szerint a pápával beszéltek a hagyományos családok segítéséről, valamint arról, hogy a fiatalok milyen gyakran találkoznak azzal a káros megközelítéssel, amely szerint a gyermek teher, nyűg, ökológiai lábnyoma miatt veszélyt jelent a Föld fennmaradására és a szakmai kiteljesedés útjába áll.

Novák Katalin személyes küldetésének nevezte, hogy elmondja a fiatal nőknek: nem érdemes lemondani a gyermekvállalásról csak azért, mert valaki szereti a munkáját, szeretne a hivatásában kiteljesedni.

Szeretnénk elérni, hogy Magyarországon anyagi ok ne legyen akadálya a családalapításnak vagy egy újabb gyermek vállalásának

– hangoztatta a családokat segítő intézkedéseket is sorolva Novák Katalin a rádióműsorban.

Az államfő szavai szerint Ferenc pápa nagyon meglepődött a magyar családpolitika eredményein, hogy megduplázódott a házasságkötések száma és felére csökkent az abortuszok aránya, majd szomorúan fogalmazta meg azt a megállapítását, hogy a házasság mennyire kiment a divatból Európa-szerte és a fejlett világ jelentős részében.

Magyarországon az embereknek fontos a család, és ezt kell csak felkarolnunk, ezt kell segítenünk, ahol akadályt látunk, ott segíteni azt lebontani

– hangsúlyozta, majd kiemelte, hogy „vissza kell utasítani a hagyományos családok felbomlasztását célul kitűző káros ideológiát”.

Novák Katalin közölte azt is, hogy személyesen adott át meghívólevelet Ferenc pápának és a tavalyi, a Budapesten rendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson tett vizitjéhez képest egy hosszabb látogatásra invitálta a Szentatyát, aki megerősítette abbéli szándékát, hogy Magyarországra jöjjön. Abban bíznak, hogy a látogatás a jövő év első felében megvalósulhat.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/08/26/ferenc-papa-novak-katalin-latogatas-maganaudiencia-csalad-gyermekvallalas/

Részvény: