Novák és Varga lemondását aránytalan, szükségtelen döntésnek tartja egy konzervatív szervezet

Nyílt levelet címeztek Orbánnak és Kövérnek.

A Százak Tanácsa nevű konzervatív szervezet nyílt levélben kéri Orbán Viktort és Kövér Lászlót, ezáltal a parlamentet, hogy ne fogadják el Novák Katalin köztársasági elnöki lemondását. Erről posztolt közösségi oldalán Skrabski Fruzsina, a távozó államfő tanácsadói testületének tagja. Skrabski Fruzsina mindent megtesz, hogy Novák Katalin ne mondjon le. Korábban arra kérte az embereket Facebook-oldalán, írjanak a parlamenti képviselőknek, hogy ne fogadják el Novák lemondását.

Mostani posztjában azt írja, a Százak Tanácsának „túlnyomó többsége a magyar társadalomban és a nagyvilágban élő magyarok körében érzékeli a zavart, az ideológiai, pártpolitikai mellett az újabb törésvonalak keletkezését”. A Százak Tanácsa egyik tagjának, a volt MDF-es parlamenti képviselő Zétényi Zsoltnak a véleményével indokolja a kezdeményezését.

A levél szerint Novák Katalin és Varga Judit lemondása „nem volt szükséges, aránytalan súlyú döntések születtek”. Zétényi szerint a lemondások „morálisan és politikailag indokolatlanok, a közjóra ártalmasak”, ugyanis az „eddigi történések bizonyítják, hogy a megfelelő tanulságokat lemondás nélkül is levonták az érintettek”.

A nyílt levelet a Százak Tanácsának három elnöke, Novák tanácsadója és a Széchenyi-díjas magyar néprajzkutató Andrásfalvy Bertalan, Szijártó István és Foltán László, olimpiai bajnok kenus írta alá.

Forrás:https://hvg.hu/elet/20240215_Szazak_Tanacsa_Novak_Katalin_Varga_Judit_kegyelembotrany_Orban_Viktor_Kover_Laszlo_lemondas_nyilt_level

Részvény: