Nőtt a harkivi halálos áldozatok száma, újabb orosz támadások indultak

Oleh Szinyehubov kormányzó szerint tizenegyre nőtt a kelet-ukrajnai város barkácsáruházát érő orosz légitámadás halálos áldozatainak száma.

Helyi hivatalos források közölték, hogy akár 200-an is lehettek az áruházban a szombati támadás idején. A lángok 10 ezer négyzetméteren pusztítottak, ám a tüzet azóta sikerült megfékezni. Volodimir Zelenszkij elnök az orosz őrület újabb megnyilvánulásának nevezte a barkácsáruház elleni támadást.

Az MTI az ukrán hadseregre hivatkozva közölte, hogy éjszaka az oroszok újra drónokkal, rakétákkal támadtak több térséget. A légierő rakétatámadásokat jelentett az ország nyugati részéből. Hmelnyickij megyéből, ahol egy légibázis is található, robbanásokat jelentettek, a térségben találat ért egy lakóépületet és hárman megsebesültek. Támadásokról számoltak be a Lengyelországgal határos megye hatóságai is, az ukrán közszolgálati tévé pedig robbanásról adott hírt Kijev közeléből.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/05/26/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-majus-26/#nott-a-harkivi-halalos-aldozatok-szama-ujabb-orosz-tamadasok-indultak

Részvény: