Nincsenek jó hírek Brüsszelből: nem bír kimászni a gödörből a forint

Nem erősödik a forint, továbbra is közelít a 410-hez az euró ára csütörtökön. A szerdai kormányinfón sem hangzott el semmi lényeges az uniós megállapodásról, márpedig amíg nem lesz uniós pénz, addig nincs remény a nagy forintralira.

Hatalmasat gyengült a héten a forint, a keddi lengyelországi rakétatámadást után azonnal 410 fölé ugrott az euró ára, és jelentős erősödés azóta sem történt.

Csütörtök reggel piacnyitás után még mindig 409 forint körül járt az euró jegyzése, a dollár árfolyama 393 forint körül volt. Az euróval szemben a dollár annak ellenére sem erősödött számottevő mértékben, hogy az Európai Központi Bank (ECB) sajtóhírek szerint lassíthat a kamatemelés léptékén, miközben az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kitart a szigorítás mellett.

„Miután a tegnapi kormányinfón nem hangzottak el jelentős bejelentések és az EU-s forrásokkal kapcsolatban sem tudtunk meg új információt, ennek ellenére továbbra sem tud az euró-forint árfolyam stabilizálódni, így ismét a 410-es szint környékén van a jegyzés” – mondta ma reggel az Equilor.

„Nagy mozgásokon van túl eddig a héten a forint, a Lengyelországot ért rakétatámadást követően tovább gyengült a forint, míg tegnap délelőtt sikerült visszakapaszkodnia, azonban ezt követően ismét gyengülés vette kezdetét. A dollár egyelőre nem mutat erősödést, így negatívum, hogy ennek ellenére nem tud a forint elindulni az erősödés útján, így a régiós devizák között is alulteljesítők számít a magyar deviza. Egyelőre ma reggel sem talált magára a forint, így a 410 forintos szintek közelében jár az EUR/HUF. Technikai képet tekintve az 50 napos mozgóátlagot lehet érdemes figyelni, hiszen az elmúlt napokban többször megpróbálkozott ennek áttörésével a devizapár, azonban eddig sikeresen pattant vissza mindig” – közölte a KBC Equitas.

Forrás:https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/forint-devizapiac-arfolyam-euro-dollar-brusszel-raketatamadas-gyengules.763432.html

Részvény: