„Nincs szükségünk Oroszország nélküli világra”: hogyan Medvegyev személyesíti meg viselkedésével a modern Orosz Föderációt

         Dmitrij Medvegyev önmagában is nagyon utálatos személy: volt miniszterelnök és volt elnök, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának jelenlegi helyettes vezetője. Ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy „igazságos extázisba” essen, és engedje meg, hogy olyan magas szintű embertelenségről mondjon, hogy mentális egészsége megkérdőjelezhető.

         Az Izvesztyija című kiadvány Medvegyev cikkét atomzsarolással és kijelentéssel közölte: „Ha komolyan felmerül Oroszország létezésének kérdése, akkor az nem az ukrán fronton, hanem az emberi civilizáció jövőbeni létezésének kérdésével együtt fog megoldódni. …Nincs szükségünk Oroszország nélküli világra.”

         És mivel Medvegyev az Orosz Föderáció magas rangú tisztviselője alkalmatlansága nem személyes probléma, hanem az orosz hatóságok felelőssége. Oroszország létének vagy nemlétének kérdését jelenlegi vezetése hozta fel. Ez a vezetése a legfelelőtlenebb ennek az országnak egész történelmében.

         Nemrég Dmitrij megengedte magának, hogy a Lengyel Köztársaság területi integritására utaljon. Medvegyev, aki többször is fenyegetően nyilatkozott Ukrajnával szemben, a hazánkat ért teljes körű orosz invázió évfordulóján beszélt. Most Putyin bűnrészese azzal fenyegetőzik, hogy eléri Lengyelországot.

         A megfelelő bejegyzést Medvegyev „fontos” gondolataival a hivatalos Telegram csatornáján tették közzé. Ebben kijelenti, hogy az orosz megszállók állítólag az inváziót követő egy éven belül „helyreállítják a békét, az igazságosságot és a rendet”. Bár a valóságban pusztulást, bánatot és halált hoznak, rakétákkal és drónokkal támadják Ukrajnát, és háborús bűnöket követnek el. Medvegyev azonban nyíltan hősöknek nevezi ezeket az „embereket”.

         „Ők [orosz katonák] hősök. Az egész ország segíti őket, minden szükséges eszközzel ellátja a frontot. A győzelem meg fog születni. Mindannyian azt akarjuk, hogy ez a lehető leghamarabb megtörténjen. És eljön az a nap. Visszaszrezzük területeinket, és megbízhatóan védjük népünket, amely a népirtás és az ágyúzások évei alatt szenvedett” – írta Medvegyev.

         Ekkor Medvegyev a maga nevetséges modorában megpróbálta megmagyarázni az agresszor ország céljait az úgynevezett „speciális hadműveletben”, vagyis egy teljes körű háborúban, miközben azzal fenyegetőzött, hogy eléri Lengyelország határait.

         „Egy bizonyos ponton az új véres fiúk, akik magukat törvényes ukrán hatóságoknak nevezik, akiket a banderisták a falhoz szorítottak ismét világkonfliktust fognak provokálni. Nem számít – a választások előestéjén vagy éppen a következő Majdánon. Ezt nem lehet megengedni. Ezért olyan fontos egy különleges katonai művelet összes céljának elérése. Amennyire csak lehet, toljuk el hazánk fenyegetéseinek határait, még akkor is, ha ezek Lengyelország határai. Teljesen lerombolni a neonácizmust” – jelentette ki Putyin bűnrészese.

         Az agresszor ország Biztonsági Tanácsának alelnöke kijelentette azt is, hogy Oroszország ellenségei felfegyverzik a „kijevi rezsimet”, és akadályozzák az esetleges tárgyalásokat.

         „Ellenségeink pontosan ebben vesznek részt, nem akarják megérteni, hogy céljaik szándékosan totális kudarchoz, mindenkinek veszteségéhez, összeomláshoz, apokalipszishez vezetnek. Amikor az egykori életet évszázadokra el kell felejteni, amíg a füstölgő romok abbahagyják az atomsugárzást” – fenyegetőzik. Medvegyev ugyanakkor kijelenti, hogy az Orosz Föderáció „ezt nem fogja megengedni”.

         „A műholdakkal rendelkező nyugati országok a bolygónk lakosságának csak 15%-át teszik ki. Sokkal többen vagyunk, és sokkal erősebbek vagyunk. Nagy hazánk higgadt ereje és partnereinek tekintélye a kulcsa annak, hogy egész világunk jövőjét megőrizzük” – vélekedik.

         Az egész világ nukleáris zsarolása a mai orosz „diplomácia” jellegzetes stílusa. Az emberi civilizációt nem tarthatja túszul egy olyan bűnözői politikai rezsim, amely nem hajlandó engesztelni bűneit.

         A zsarolókkal folytatott tárgyalások kategorikusan elfogadhatatlanok, és lehetetlen valódi békét elérni a terroristák követeléseinek teljesítésével.

         Éppen ezért az olyan személyek, mint Medvegyev, nem maradnak sokáig putyini „vályú”-nál – az utolsó ilyen zsaroló Zsirinovszkij volt, aki tavaly dicstelenül halt meg. Az ilyen manipulátorok létezése csak magát az Orosz Föderációt fenyegeti, nem a világot – a Kreml a nagyon beteg ambíciókkal rendelkező emberek elmegyógyintézetének tekinthető.

Részvény: