Netanjahu az „az igazságot fogja bemutatni” Washingtonban

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy „az igazságot fogja bemutatni” a Hamász elleni gázai háborúról, amikor július 24-i washingtoni látogatása során felszólal az amerikai kongresszus előtt, közölték amerikai republikánus párti vezetők csütörtökön.

Netanjahu a képviselőház és a szenátus együttes ülésén fog felszólalni – közölte Mike Johnson, a képviselőház elnöke és Mitch McConnell, a szenátus vezető republikánus politikusa közleményben.

Nagyon meghatott, hogy lehetőségem van képviselni Izraelt a Kongresszus mindkét háza előtt, és bemutatni az igazságot a jogos háborúnkról azok ellen, akik meg akarnak semmisíteni minket

– idézték Netanjahut. Az amerikai képviselőház és a szenátus vezetői május végén meghívták Netanjahut, hogy mondjon beszédet a kongresszusban – ezt Mike Johnson jelentette be még május 31-én.

A kongresszusban külföldi vezetők által mondott beszéd az Egyesült Államok közeli szövetségesei számára fenntartott megtiszteltetés. Benjámin Netanjahu már három ilyen beszédet mondott, a legutóbbit 2015-ben.

Forrás:(MTI)

Részvény: