Negyvenkétszer lőtték az oroszok Herszont egyetlen nap alatt

Hárman életüket vesztették, és heten megsebesültek a dél-ukrajnai Herszon megyére mért orosz tüzérségi támadásban az elmúlt 24 órában – közölte a helyi kormányzó pénteken.

Jaroszlav Janusevics kormányzó a Telegramon azt írta, hogy az orosz csapatok negyvenkét csapást mértek Herszon városára és a megye más területeire.

Herszont több hónapos orosz megszállás után november közepén szabadították fel az ukrán csapatok. Az oroszok azóta rendszeresen tűz alá veszik a Dnyeper (Dnyipro) másik oldaláról, ahová visszavonultak. A városban gyakoriak az áramkimaradások. Janusevics csütörtökön arról számolt be, hogy megint nincs áram, pedig nemrég állították helyre.

Mihajlo Podoljak, a kijevi elnöki iroda vezetőjének tanácsadója csütörtökön elmondta, hogy a vezérkar hivatalos becslései szerint 10-13 ezer ukrán katona vesztette életét a február 24-én kezdődött háborúban.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök júniusban azt mondta, hogy naponta 60-100 ukrán katona hal meg, a sebesültek száma pedig mintegy ötszáz.
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szeptemberben 5900 orosz katonai áldozatról beszélt.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/12/02/13-ezer-katonajuk-elveszteset-ismertek-el-az-ukranok/#negyvenketszer-lottek-az-oroszok-herszont-egyetlen-nap-alatt

Részvény: