Navracsics: a magyar kormány még nem döntött arról, hogy kéri-e az uniós hitelt

A jövő hét hétfőn kerülhetnek az Országgyűlés elé az Európai Bizottságnak tett ígéretekkel kapcsolatos törvényjavaslatok – mondta Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter az ATV-ben.

Aminiszter szerint az uniós tárgyalások során úgy értékelték, hogy a szakértői tárgyalások is jó ütemben haladnak. Arra a kérdése, hogy egyelőre miért nem sikerült mégsem megállapodni, azt válaszolta, hogy: mert még nem járt le a határidő a bizottsági válaszadására.

Ez szeptember 22., ekkortól tudunk továbblépni – fogalmazott a miniszter, aki szerint még az év végéig megszülethetnek a megállapodások.

megállapodás fő akadálya a bizalomhiány, amely az intenzív kommunikáció hiányából adódott, miközben egy folyamatos kommunikációra van szükség, ezt most sikerült is újraindítani – fogalmazott Navracsics a csatornán.

Navracsics Tibor szerint formális döntés még nem született arra vonatkozóan, hogy a magyar kormány kíván-e élni az uniós hitellel. Azt 2022 végéig lehet igényelni, de egyelőre a támogatási részt akarjuk véglegesíteni – mondta a tárcavezető. Jelenleg is folynak a tárgyalások a Nemzeti Újjáépítési Terv formájáról, ugyanis azt tartják előnyösnek, ha úgy adják be, hogy az EB is egyetért a benne foglaltakkal.

Ha ez megtörtént, akkor lépünk tovább a hitel irányába is – tette hozzá a miniszter.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-vallalatok/navracsics-eu-tamogatas-szigoritas.759780.html

#navracsics_tibor #eu #támogatás #brüsszel 3szigorítás #hitel

Részvény: