Nagyon kevés a víz az oroszok által megszállt Donyeckben

  1. április 28-án az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság vezetője bejelentette, hogy a regionális vízkészletek veszélyesen alacsonyak – olvasható a brit védelmi minisztérium kedd reggeli jelentésében. A vízhiány egyre nagyobb problémát jelent az oroszok által megszállt Donyeck számára Oroszország 2022-es ukrajnai inváziója óta – tették hozzá.

A régiót ellátó Sziverszkij-Donyec-csatorna nagyrészt ukrán ellenőrzés alatt áll, de hosszú útvonalán gyakran támadják a vízellátást. Az orosz erők valószínűleg azért igyekeznek biztosítani a csatornát, hogy csökkentsék a vízhiányt Donyeckben – véli a hírszerzés.

Hozzátették, hogy a Sziverszkij-Donyec-csatorna Csasziv Jar városán halad keresztül, mintegy 6 km-re nyugatra Bahmuttól. Az Oroszország által Bahmut és a környező területek elfoglalására indított támadás valószínűleg járulékos károkat okozott a csatornában és más regionális vízügyi infrastruktúrában, így az oroszok nem tudják orvosolni az invázió által eredetileg okozott vízhiányt.

A brit hírszerzés azt feltételezi, hogy az orosz megszállók most vízvezetéket építenek, ez azonban nagy valószínűséggel nem fogja teljes mértékben megoldani a problémát.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/05/09/orosz-ukran-haboru-elo-hirfolyam-6/#nagyon-keves-a-viz-az-oroszok-altal-megszallt-donyeckben

Részvény: