Moszkvai és szentpétervári képviselők követelik nyíltan Putyin lemondását

Oroszországban az ukrajnai háború kezdete óta nagyon kemény retorziókkal sújtják azokat, akik az állami vezetést vagy a háborút bírálják, ezért meglepetést okozott, hogy Moszkva és Szentpétervár önkormányzatainak tizennyolc képviselője és tanácsosa egy több merész nyilatkozatban követeli Vlagyimir Putyin lemondását.

A dokumentumot Ksenia Torstrem, a szentpétervári Szemenovszkij önkormányzat képviselője tette közzé.

A nyilatkozat szerint Putyin elnök intézkedései károsak Oroszország és az orosz lakosság jövőjére nézve.

Mi, Oroszország önkormányzati képviselők úgy gondoljuk, hogy az elnök intézkedései, és a V. V. Putyin által elkövetett hibák károsak Oroszország és polgárai jövőjére nézve. Követeljük, hogy Vlagyimir Putyin mondjon le az Orosz Föderáció elnöki tisztségéről!

– áll a közleményben. A felszólítást azzal magyarázzák, hogy Oroszország ismét gyűlölt és félelmetes ország lett a nemzetközi porondon.

A szentpétervári szmolnincojei körzet képviselői korábban már azzal a javaslattal álltak elő, hogy hazaárulással vádolják meg Putyint.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/09/12/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-9/#moszkvai-es-szentpetervari-kepviselok-kovetelik-nyiltan-putyin-lemondasat

Részvény: