Minimálbér-emelés: vannak hozzá eszközök

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára, Perlusz László arra reagált, hogy Orbán Viktor nemrég bejelentette: nincs mozgástér a tb-járulék csökkentésére.

Ha a szociális hozzájárulási adó csökkenése nem jöhet szóba, akkor vannak más lehetőségek arra, hogy a legkisebb bértételek reálértékét megtartsuk – mondta az InfoRádiónak

Perlusz László, aki azt javasolja, nézzék meg, mely vállalkozói szektorokat vagy csoportokat érint legnehezebben költségoldalról a béremelés. Így például el lehetne érni a hazai kis- és középvállalkozóknál tehercsökkentéseket.

Azzal is számolnak, hogy két lépcsőben emeljék a legkisebb bértételeket, ami elkerülhetővé teszi azt a költségsokkot, amit újra át kellene élnie a vállalkozásoknak az őszi és téli energiaszámlák után.

A következő ilyen sokk egy 15 százalékos béremelés lenne egyik hónapról a másikra. A  sokkhatás veszélyeztetné a munkahelyek fenntartását – mondta a VOSZ főtitkára, aki arról is beszélt, hogy rövidesen összehívják a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumát, amin a munkaadók, munkavállalók és a gazdasági kormányzat vesz részt. 

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/minimalber-beremeles-vosz-egyeztetes.764201.html

Részvény: