Migrációellenes kampányt indít a svéd kormány

Abban bíznak, hogy megfelelő tájékoztatással csökkenthető az országba érkező bevándorlók száma.

Globális figyelemfelhívó kampányt indít Svédország, hogy csökkentse az országba érkező bevándorlók számát – írta meg az Euractiv.

A kampánytól azt remélik, hogy a megfelelő tájékoztatás eredményeként kevesebb illetéktelen bevándorló érkezik majd és eloszlik az a tévhit, hogy Svédországban nagyösszegű segélyekre és lazább szabályozásra számíthatnak.

„Ha tisztában vannak a szabályokkal, azzal csökkentjük ezeknek az embereknek a szenvedését” – jelentette ki a bevándorlásügyi miniszter, Maria Malmer Stenergard, aki szerint az Európába érkezők kétharmada nem jogosult védelemre, és feleslegesen teszi ki magát kockázatnak azzal, hogy embercsempészek kezébe helyezi az életét.

A szeptemberi választások eredményeképpen a jobbközép Mérsékelt Párt, a Kereszténydemokrata Párt, valamint a Liberális Párt alakíthatott kormányt a szélsőjobboldali Svéd Demokraták támogatásával. Annak, hogy az SD nem lett tagja a koalíciónak, az volt az ára, hogy a keményvonalas migrációs politikájuk nagyját keresztülvigyék.

„A svéd kormánynak tiszteletben kell tartania a megállapodást [a szélsőjobbal]. Máskülönben a Svéd Demokraták gyakorlatilag megbuktatják a kormányt. Kvázi túszul ejtették őket” – nyilatkozta az Euractivnak még tavaly decemberben a Karlstad Egyetem professzora, Tobias Hübinette.

A 10 milliós országba 2016 óta évente 121 ezer bevándorló érkezik, a Statisztikai Hivatal szerint 2021-ben a lakosság 20 százaléka külföldi születésű volt.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230125_Sved_kormany_migracioellenes_kampany

Részvény: