MI történt a forinttal és a zlotyval a lengyelországi rakétabecsapódás után?

A lengyel és a magyar deviza is veszített értékéből az hét elejéhez képest. A gyengülésben szerepet játszhat, hogy a lengyelországi Przewodówban rakéták csapódtak be, ez pedig bizonytalanságot okozott a piacon.

Szerda reggel – nem sokkal 7 óra után – az euró árfolyama a nemzetközi devizapiacon 409,40 forint volt, ez gyengülést jelent a 

A magyar deviza régiós társa, a lengyel zloty is veszített értékéből, szerdán reggel az euróhoz mért árfolyama 4,732-nél járt,  áll, ez több mint 1 százalékos gyengülésnek felel meg a hétfői szintekhez képest. 

Mindkét deviza értékvesztéséhez hozzájárulhatott a piaci bizonytalanság, amely részben annak köszönhető, hogy kedden rakéták csapódtak be a  lengyelországi Przewodówban. Az első jelentések szerint orosz rakétákról volt szó, de az eset kivizsgálása folyamatban van. „Ez egy nagyon komoly helyzet, amellyel meg kell birkóznunk. Az elnök befejezte a NATO főtitkárával folytatott beszélgetést. Ellenőrizzük az Észak-atlanti Szövetség 4. cikkében foglaltakat. Nagyon intenzív kapcsolatot tartunk fenn kulcsfontosságú szövetségeseinkkel. Alig várjuk, hogy beszélhessünk az Egyesült Államokkal – közölte Jacek Zdzisław Siewiera a lengyel Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője nem sokkal kedden este negyed 11 után a biztonsági tanács ülése közben. (A lengyelországi esetről ebben a cikkünkben olvashat részletesen.) 

Forrás:https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/forint-zloty-deviza-arfolyam-lengyelorszag-nato.763340.html

Részvény: