Méregdrága tárgyakkal veszi körül magát Novák Katalin a Sándor-palotában

Novák Katalin köztársasági elnök berendezkedett a Sándor-palotában: átnevezték az államfő hivatalát, új bútorokat, autókat, informatikai eszközöket és a világ legszínvonalasabb versenyzongoráját szerezték be számára, hogy jobbá tegyék a munkakörnyezetét. Csak az informatikai eszközbeszerzés 8 és fél millió forintot tett ki.

Új bútorok, autók, informatikai eszközök és versenyzongora teszik könnyebbé az első női köztársasági elnök munkáját – írja az mfor.hu.

A 2022-es szerződésekből kiderül, hogy nem sajnálták az időt vagy a pénzt, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak a köztársasági elnöki munkához.

Látványos nyomot hagyott Novák Katalin eddigi egyéves hivatali ideje alatt a Sándor-palotán.

Novák Katalin háromszáz emberrel ünnepelte kinevezésének évfordulóját
A köztársasági elnök azt mondta: szeretné, ha mindenki érezné, hogy minden magyar ember köztársasági elnökeként dolgozik, és ezt tervezi tenni a hátralévő négy évben is. Bővebben>>>
Novák Katalin egy éve vette át a köztársasági elnöki pozíciót Áder János után, azóta pedig alapos lakberendezésen és átalakításon esett át a Sándor-palota. Hamarosan még az intézmény nevét is leváltják.

A Fidesz-szavazók készülnek megszavazni a törvényt, amely megváltoztatja Köztársasági Elnöki Hivatalról Sándor-palotára az intézmény hivatalos nevét, méghozzá június 1-től.

Csak a kisöprés 8,5 millióba került Áder János után
A megfelelő munkakörülmények megteremtésének ára van, többek között erre mentek el nagyobb összegek a köztársasági elnöki hivatal élhetővé tétele érdekében:

66,4 millió forintért kapott egy Steinway&Sons versenyzongorát az állami protokoll feladatok ellátására;
67,7 millió forintot költöttek új irodai bútorokra;
mintegy 280 millió forintból felfrissült az autóflotta;
a Sándor-palota informatikai rendszerének csupán az átvilágítására Áder János korábbi köztársasági elnök után 8, 5 millió forintot szántak,
182,5 millió forintot tett ki összesen a több részletből összeálló informatikai közbeszerzés.

Forrás:https://www.napi.hu/belfold/novak-katalin-sandor-palota-koltseg.771322.html

Részvény: