Megtiltotta a beutazást az Ukrajnával határos megyébe Fehéroroszország

Átmenetileg korlátozta a beutazást, belépést és ideiglenes tartózkodást az Ukrajnával szomszédos Homel megye három kerületének határ menti sávjába a fehérorosz kormány.

Az erről szóló rendeletet Raman Halovcsenka fehérorosz miniszterelnök írta alá, és szerdán tették közzé a hivatalos közlöny internetes oldalán.

Az intézkedés a Lojevi, Bragini és Hojnyiki kerületekre vonatkozik. Nem érinti a hivatalos, szolgálati úton lévő személyeket, a területen lakókat, illetve az őket meglátogató közeli rokonokat, illetve kivételes esetekben az Állami Határőr Bizottság vagy az általa meghatalmazott hivatalos személy által kiadott engedély alapján oda beutazókat. A kormány nem tájékoztatott arról, hogy a beutazási tilalom milyen időszakra szól.

Fehéroroszország október 11-én „szabotázsellenes gyakorlatot” kezdett Homel megyében. Négy nappal később orosz katonák érkeztek a térségbe, hogy csatlakozzanak a gyakorlathoz.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn látogatást tett Minszkben, és tárgyalásokat folytatott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel. Ez volt az első útja Fehéroroszországba 2019 óta. Útjára elkísérte Szergej Lavrov külügy- és Szergej Sojgu védelmi miniszter.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/12/21/orosz-ukran-haboru-elo-kozvetites-december-21-szerda/#megtiltotta-a-beutazast-az-ukrajnaval-hataros-megyebe-feheroroszorszag

Részvény: